Yoga door index.html

marloes hermens

 
 

Kundalini Yoga is een hele oude vorm van yoga, die zowel op je lijf als op je geest als op het spirituele vlak inwerkt.


Lichamelijk vergroot je je kracht en flexibiliteit.

Je zorgt ervoor dat gif- en afvalstoffen het lijf gemakkelijk verlaten, door oefeningen te doen die invloed hebben op je klierstelsel. Je klierstelsel zorgt er weer voor dat er lichamelijk een aantal functies worden uitgevoerd, maar ook dat alle hormonen en andere stoffen die door de verschillende klieren worden uitgescheiden in balans komen.


Geestelijk leer je meer vat te hebben op je gedachten.

”Je hebt gedachten, je bent je gedachten niet.” of “The mind is given to you, you are not given to the mind.”


En ook spiritueel ontwikkel je je. Wat is jouw plek in het grotere geheel, hoe voelt dat. Wat betekent het voor jou?


Kundalini Yoga is in de jaren zestig door Yogi Bhajan naar het Westen gebracht. Voor die tijd werden de lessen (krya’s) en meditaties in India van de leraar op een selecte groep leerlingen overgebracht.

Yogi Bhajan wilde deze voorheen geheime technieken met de hele wereld delen en heeft veel leraren opgeleid om dat mogelijk te maken. Daarvan ben ik er ook een, en ik leer je graag de technieken uit de traditie van de eeuwenoude Kundalini Yoga


De hormonen die  onze seksualiteit aansturen hebben een grote invloed op ons leven.
Maar ook de mind, die beinvloed wordt door de denkbeelden die we meekrijgen uit onze opvoeding en uit onze cultuur bepaalt een heel groot deel van onze overtuigingen.


In het Westen, waar wij leven hebben hebben we de “seksuele revolutie”  gehad. Maar er is geen seksuele beschaving voor in de plaats gekomen.
Hoe kijken de oude Tao”isten tegen seksualiteit aan. Hoe kun je juist de technieken uit de Kundalini Yoga inzetten om weer wel een compassie-volle seksuele beschaving en beleving op te bouwen?


Ben je nieuwsgierig geworden?

Kom op zondag 10 september meedoen met de workshop “Yoga en Seksualiteit” in Yogacentrum Anahata , van Trieststraat 14, Nijmegen. 35,-  euro. Geef je op: marloes@ademdoor.nl

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga werkt heel direct op de verschillende klieren die al onze hormonen produceren en afscheiden en ervoor zorgen dat we ons voelen zoals we ons voelen. En vervolgens vaak daarnaar handelen.
Door Kundalini Yoga kun je daar terdege invloed op uit oefenen, en snel!